Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Словенският премиер Янез Янша изрази подкрепа за Унгария и Полша в спора им с ЕС, осъждайки на свой ред механизма, свързващ достъпа до европейски фондове със спазването на върховенството на закона, предаде АФП, цитирана от БТА.

"Само независима юридическа институция, а не политическо мнозинство, може да каже какво е правова държава", пише Янез Янша в писмо, изпратено вчера до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

По-рано този месец премиерите на Полша и Унгария изпратиха подобни писма до европейските лидери. Те заплашват да наложат вето на бюджета за 2021-2027 г., ако бъде включено условие достъпът до европейски фондове да зависи от спазването на върховенството на закона от страна на съответните правителства.

Както Полша, така и Унгария са обект на европейски процедури за подкопаване на независимостта на съдебната система, медиите и неправителствените организации. След обвързването на превода на фондове със зачитането на върховенството на закона двете страни рискуват да загубят милиарди евро финансиране от ЕС.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Поредния невеж тъпанар.

Поредния невеж тъпанар.

Доста добре знае какво прави.

Доста добре знае какво прави. Още повече, че ЕС има едно леке, което свети като пътеводна звезда по темата - великата комисия за сътрудничество и проверка за България и Румъния. Грандиозен срам и провал, особено като се погледне как се е справил националния ни законодател със синхронизиране на нашите с европейските закони. И ... пак пълно мълчание. Как да не се възползват от това лицемерие?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.