Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот се надява, че ще бъде постигнат пробив по бюджета на ЕС и възстановителния план въпреки наложеното върху тях вето от Полша и Унгария.

„Постигнахме компромис с Европарламента, а това е основа и за постигане на пробив", каза той след видеоконференция на Съвет „Общи въпроси“, продължила 8 часа.

Според него по този начин ЕС ще може да удържи обещанието си, че всички европейски граждани ще получат необходимата помощ, която е особено належаща.

„Смятам, че страните, които не са готови да подкрепят този механизъм, трябва да знаят, че в крайна сметка техните граждани ще платят цената, ако не постигнем компромис“, каза той.

Зам.-председателят на Еврокомисията Марош Шефчович смята, че е време всяка институция да поеме политическа отговорност и да направи необходимите стъпки.

„Хората в Европа разчитат на нас и ние не можем да си позволим да ги провалим", изтъкна той.

Полша и Унгария наложиха вчера вето на бюджета в отговор на действията на Съвета на ЕС за обвързването на еврофондовете с върховенството на закона.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.