Полицаите подготвят нови протестни демонстрации, става ясно от решение на управителния съвет на Синдикална федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи.

Решението бе публикувано в социалните мрежи. От него става ясно, че до 20 ноември, по време на обедните си почивки, полицаи ще се събират пред сградите, където работят, и ще пускат светлините на служебните си автомобили. Това ще се случва и вечер при смяна на екипите.

Синдикалната федерация планира поставянето на палатка пред Народното събрание, съобщава още БНТ. В нея ще бъде подредена фотоизложба със снимки, показващи работата на служителите на МВР по овладяване на кризата от COVID-19.

От синдикатите обявяват и намерения за национален протест, ако не бъде приета корекция на средствата за МВР в бюджета за идната година.

Както Клуб Z писа, полицейско недоволство избухна, след като се разбра, че МВР не е сред над 30-те администрации, които ще получат плюс 30% върху заплатите за борба на първа линия с COVID-19. Досега правителството в лицето на ресорния министър Христо Терзийски предлага различни варианти между 5- и 15-процентно увеличение.

СФСМВР разпространи това видео след 9 ноември.