Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-големият полицейски синдикат - СФСМВР, който е и в основата на протестите на униформените в последните седмици с искания те да получат увеличение на заплатите съразмерно с това на служители в други институции "на първа линия" в битката с коронавируса, излезе в неделя с писмо на "възмушение" срещу предложените от ГЕРБ промени в бюджета за догодина. 

Както Клуб Z писа, шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и още депутати от групата внесоха текстове, с които първо се отменя дълго прокламираното обещание на правителството детски надбавки да има за всички и да отпадне подоходният критерий. И второ - част от "спестените" пари отиват за увеличение на заплати в МВР с 5 % (77,5 млн. лв.), а други се пренасочват към здравната система с цел обезпечаване на обещанието на Бойко Борисов за допълнителни възнаграждения за лекари, медицински сестри и санитари, борещи се с пандемията. 

Самите полицаи искат увеличение с 25 на сто, а в първоначалния вариант на Бюджет 2021 бяха заложени до 10% за служителите на МВР. Преди празника им на 8 ноември, когато излязоха и на протест в София, Бойко Борисов обяви, че иска увеличение от 15% и за целта трябват 231 млн. лв. допълнително за 48 000 служители. Последваха предложенията на ГЕРБ за ремонт между двете четения. 

Сега от СФСМВР са възмутени от мотивите на депутатите от ГЕРБ. По думите им справедливите искания на полицаите са употребени с цел те да бъдат противопоставени на медиците и най-вече - на минималните социална придобивка "по отношение на бъдещето на България - децата". Те наричат действията на управляващите "нелепа провокация и пореден удар върху имиджа на работещи в сектор “Сигурност”. А писмото им завършва с настояване депутатите - вносители на въпросните поправки, да напуснат Народното събрание. 

Ето и пълния текст на съобщението на полицейския синдикат: 

СФСМВР с огромно възмущение приема мотивите по предложение за изменение и допълнение на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2021 г. с рег. №054-04-253/13.11.2020 г., внесено от група народни избраници до комисията по бюджет и финанси на 44-тото Народно събрание.

Коригирането на суми за месечни добавки, за всички деца и връщане на подоходния критерий, по един безогледен начин е обяснено с осигуряването на допълнителен ресурс за медицински работници и служители на МВР.

След като ръководството на държавата забрави една цяло министерство – на вътрешните работи – изваждайки го от държавните структури, работещи по ограничaване и преодоляване на последствията от пандемията, в свое постановление за увеличение на основните месечни възнаграждения на служители в тях, сега ставаме свидетели на директен опит, вследствие на нашия справедлив гняв, изразен в абсолютно законни протестни действия, служителите на МВР да бъдат директно противопоставени на една минимална социална придобивка по отношение бъдещето на България- децата!

Ние, служителите на МВР, сме родители и граждани!

Ние, като представители на служители в МВР, сме в правото си да потърсим сметка за тази нелепа провокация и пореден удар върху имиджа на работещи в сектор “Сигурност”!

Ние, като представители на служители в МВР, не сме съгласни в това противопоставяне да бъдат въвлечени и медицинските работници, които в момента правят и невъзможното, на работното си място, за да лекуват българските граждани!

Ние, като представители на служители на МВР, имаме достойнството да поискаме незабавно извинение от вносителите на текста и им предлагаме да напуснат Народното събрание на Република България!

Такова поведение е крайно неразбираемо за нас и надхвърля представата ни за хора, призвани и избрани да представляват!

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.