Американският бизнесмен Илон Мъск може и да има COVID-19, а може и да няма - два от тестовете му са позититивни, други два - негативни, съобщи Gizmodo.

Създателят на Tesla и SpaceX съобщи, че има симптоми на лека настинка. Тествал се с бързи антигенни тестове. Те обаче са далеч по-неточни от PCR теста, който отнема повече време, но е значително по-чувствителен и по-рядко дава фалшиви резултати.

Въпреки това Мъск спекулира с тестовете си. В началото на пандемията той смяташе, че "това ще изчезне до април", по-късно продължаваше да твърди, че мерките са твърде строги спрямо опасността.

"Ако се случва на мен, може да се случи и на други", коментира в Туитър Мъск в отговор на въпрос дали това може да е причината за пика на вируса в САЩ. "Ще си направя PCR тестове в различни лаборатории. Очаквам резултатите след 24 часа."

Вчера в САЩ бяха установени 150 526 нови случая и 1104 починали за денонощието. Досега в страната заболелите са 10,8 млн. души, 248 хил. души са починали. Над 67 хил. са хоспитализирани в момента.