Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първите изпитания на разработена в Австралия ваксина срещу COVID-19 показват, че тя е безопасна и се очаква към средата на следващата година да е готова за широко ползване, съобщи днес здравният министър Грег Хънт, цитиран от ДПА.

“Изходните данни са съвсем ясни, ваксината доказа безопасността си при клиничните изпитания през първата фаза и предизвика положителна реакция под формата на производство на антитела. Това значи, че върши добра работа”, каза Хънт пред репортери в Куинсланд.

Министърът отбеляза, че опитите са показали положителни резултати при възрастните хора, което е особено важно.

Ваксината е разработена от Университета в Куинсланд и биотехнологична компания Си Ес Ел (CSL).

Хънт обясни, че работата напредва бързо, изпреварвайки графика, и има готовност изпитанията от трета фаза да започнат.

Правителството обяви, че всички ваксини срещу коронавируса ще бъдат безплатни за австралийците, но няма да бъдат задължителни.

За последното денонощие австралийските медици са регистрирали седем нови случая на коронавирус. В щата Виктория, където през лятото имаше втора вълна на епидемията, от две седмици няма нито един заразен, посочва ТАСС.

От появата на вируса до сега в страната са се заразили общо 27 704 души, а 25 290 от тях са оздравели (92 процента от заразените). В болница се намират 23-ма пациенти, но никой от тях не се нуждае от интензивно лечение. Още 82 болни са на амбулаторно лечение. В Австралия са направени над 9,2 милиона теста за коронавирус.

От 25 януари, когато беше установен първият случай, до сега в Австралия от причиняваното от коронавируса заболяване са починали 907 души.

Страната с население от около 25 милиона души е със значително по-малко случаи на коронавирус от повечето развити страни. Властите наложиха строги карантинни мерки, съпътствани от добре организирана система за тестване и проследяване на контактите, предаде БТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.