Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Медикаментът ивермектин, за който има сведения от медици в Австралия, че е много ефективен срещу коронавирус, е масово лекарство, което се произвежда и в България. 

Това каза ген. Венцислав Мутафчийски, началник на оперативния щаб за борба с инфекцията.

Мутафчийски обаче уточни, че изследванията за това лекарство са все още само лабораторни и в начален период.

"Все още е в много начална фаза това проучване, за да стигне до клинична употреба. Много внимателно наблюдаваме, защото това лекарство е много масово. В целия свят го има, включително и в България. Има възможности за производство, и то в много големи количества", обясни Мутафчийски.

Положителните проби за коронавирус у нас вече са 565, обяви още той.

За денонощие новите случаи са 24, като 16 от пациентите са в болница. Изследвани са 299.

Починалите са 22-ма. Излекуваните - 42-ма.

Новите заразени в София са 15. От всички инфектирани 201 са в болница, като 26 от тях са в тежко състояние. Заразените медици са 31. В София има още един случай на положителна проба на спешен медик. Заразените в спешната помощ вече са 8.

"Тествани са 100 души в спешната помощ", уточни Мутафчийски.

Той отрече твърденията, че броят на новите заболели в световен мащаб намалява. И бе категоричен, че мерките у нас трябва да останат непроменени до Великден.

"Броят на заболелите се увеличава, но има тенденция за по-бавно увеличаване. Такава тенденция има в Италия. В САЩ нещата вървят много бързо. Намалява броят на загиналите и в Испания. При нас се движим в едни граници", уточни Мутафчийски.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.