Бруно Акрапович напуска "Локомотив" (Пловдив) и става старши треньор на ЦСКА-София, за да помогне на "червените" да спечелят големи неща. Възползвал се е от момента, в който тимът си търси нов наставник.

Босненецът разкри това в интервю за "Дарик радио", след като вчера изненадващо стана ясно, че посред сезона сменя "Лаута" с "Българска армия". Той ще изведе новия си отбор на първа тренировка най-вероятно в сряда, а първият му шампионатен двубой се очертава да е срещу "Левски" - стига да не бъде отложен заради многото заразени на "Герена".

В събота ЦСКА-София играе с "Ботев" (Ихтиман) за Купата.

“Дали е изненада или не - всеки очаква, че ЦСКА ще намери нов треньор. Моментът беше такъв. Аз реших да го направя и така се получи. Моите цели са същите, както и тези на ЦСКА. Вярвам в себе си и качествата си. Мога да помогна на такъв голям отбор да печели големи неща. Работата навсякъде е трудна. ЦСКА има качествени играчи и мога да постигна целите, които имам“, каза Бруно Акрапович пред "Дарик".

По повод думите на Христо Крушарски, че знаел от две седмици за преговори между Акрапович и Гриша Ганчев, той заяви следното: 

“Няма как Крушарски да знае от две седмици, че ще поема ЦСКА. В четвъртък имах първи контакт с господин Ганчев. Може само да е предполагал. Искам да кажа на феновете на Локо, че съм благодарен за всичко, което направиха за отбора. За всички хубави моменти, които имахме заедно. Горд съм, че съм бил треньор на такъв голям отбор с такива страхотни фенове. Разбирам, че ми се сърдят. Стискам палци на Локо (Пловдив). Вярвам, че отборът ще има има по-големи успехи от сегашните.“

Той два пъти поред спечели Купата на България с "Локомотив" и участва с "черно-белите" в Лига Европа, но вече се настройва за ЦСКА-София.

“Нямам много време за аклиматизация, но човек трябва да е отворен за нови ситуации, който може да се приспособи към всяка ситуация. Вярвам в това. Нужно е да се поговори с играчите. Трябва да те ме опознаят, както и аз тях."

Специалистът добави, че не мисли още за мача с "Левски", до който има време. И че последните детайли по договора му ще бъдат уточнени във вторник.

“Знаех от две седмици, че Акрапович преговаря с ЦСКА. Нищо не е ставало зад гърба ми. Пожелавам му попътен вятър, да класира ЦСКА в следващия етап на Лига Европа и да ги направи шампиони“, коментира пък Христо Крушарски.

Той опроверга информациите, че Георги Иванов ще наследи Акрапович на "Лаута". Гонзо остава спортен директор.