Азербайджанските въоръжени сили взеха под контрол град Шуша в Нагорни Карабах. Това обяви днес президентът на Азербайджан Илхам Алиев в обръщение към нацията от Баку, което беше пряко излъчено по държавната телевизия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Датата 8 ноември завинаги ще влезе в историята на нашата страна. Въоръжените сили взеха под контрол Шуша", заяви Алиев. По думите му, "28 години Шуша е бил под окупация. Ние постигнахме победа на бойното поле, а не на масата за преговори. Преговорите се оказаха безсмислени", отбеляза азербайджанският президент.

Арменското министерство на отбраната опроверга изявлението на президента Илхам Алиев за превземането на стратегическия град в Нагорни Карабах.

"Боевете в Шуша продължават. Чакайте и вярвайте на нашата армия", написа в туитър говорителят на министерството Арцрун Ованнисян, използвайки арменското наименование на града.

По-рано днес Алиев обяви в обръщение към нацията, че азербайджанските въоръжени сили са взели под контрол Шуша, втория по големи град в анклава.

Шуша, разположен на 15 км южно от Степанакерт, столицата на сепаратисткия район, има културно и стратегическо значение за двете страни, отбелязва Ройтерс.