Обкръжението на президента на САЩ Доналд Тръмп го съветва да се подготви за възможността да е претърпял поражение на президентските избори, но традиционната за такива случаи реч не се подготвя, съобщава в. "Вашингтон пост", цитиран от ТАСС.

По данни на източници, запознати със ситуацията, през последните два дни съветници на Тръмп обсъждат с него действията му в случай на поражение. Според вестника президентът на САЩ вероятно няма да признае поражението си по традиционния начин. Сътрудник на предизборния щаб на президента на САЩ заяви, че не е обсъждана подготовката на реч по повод поражението. Източниците на в. "Вашингтон пост" смятат, че ако загуби, Тръмп вероятно ще продължи с неоснователните си твърдения, че победата му е била открадната.

В момента обкръжението на президента на САЩ е разделено на два лагера. Членовете на семейството му смятат, че той все още може да спечели и трябва да продължи да се бори. Другата група, състояща се от съветници и членове на Републиканската партия, е убедена, че изборите са загубени.

Официалните резултати от изборите още не са обявени, а Тръмп отказва да признае поражението си и планира да води съдебна борба за определяне на резултатите, предаде БТА.