Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

COVID-19 стана причина за отлагането на решението за започването на междуправителствените конференции със Северна Македония и Албания.

И отново има българска следа.

Съвет „Общи въпроси“, който трябваше да се състои на 10 ноември, е отложен с една седмица, съобщиха дипломати пред „Политико“. Новината потвърдиха пред Клуб Z източници от Брюксел.

Причина е самоизолацията на германския министър по европейските въпроси Михаел Рот. В момента Германия е ротационен председател на Съвета на ЕС.

Рот се е самоизолирал, тъй като е имал контакт със заразен човек. Според дипломатически източници това е българският зам.-министър на външните работи Петко Дойков, който даде положителна проба за коронавирус.

Двамата са имали контакт на 2 ноември в Берлин. Тогава се състоя тристранна среща между Германия, България и Северна Македония. Тя бе организирана от германското председателство с цел разрешаване на споровете между София и Скопие. През последните седмици страната ни втвърди тона си към бившата югославска република и я обвинява в антибългарска кампания.

След срещата в Берлин Захариева се самоизолира, защото е била в контакт с Петко Дойков.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.