Величието на Уелс и "Манчестър Юнайтед" Райън Гигс е арестуван по подозрение, че е употребил насилие над приятелката си, съобщава Би Би Си. Информацията се появи първо в таблоиди, а полицията потвърди, че бившият футболист е задържан.

Чрез свой представител Гигс отрича обвинението и заявява, че сътрудничи на полицията.

Пресконференцията на треньора, на която трябваше да обяви тима на Уелс за предстаящите мачове в Лигата на нациите, е отменена. България е в същата група, но двубоите между двата тима вече бяха изиграни.

По-късно стана ясно, че бившият нападател е временно отстранен от поста и няма да води води селекцията до края на годината. В изявление на Футболната асоциация на Уелс се казва, че с Гигс съвместно са решили той да не е начело на тима в 3-те срещи, една от които контрола със САЩ.

Наставникът ще бъде заменен от своя асистент Робърт Пейдж. ФА няма да прави изявления по казуса на този етап.

Полицията на Манчестър потвърди за задържането на 46-годишен мъж заради нарушаване на реда на адрес в Уорсли, Салфорд, в неделя след полунощ наше време. В изявлението се добавя, че жена на около 30 г. е получила леки наранявания, но не се е наложило да потърси медицинска помощ.

Преди няколко години Гигс се разведе с майката на двете си деца Стейси след поредица изневери, включително с половинката на своя брат Родри. От две той живее с Кейт Гривайл, пиар асистентка в един от бизнесите му. Връзката им датира от 2017 г., а запознанството - от 2013-а, припомня "Дейли мейл".