На 2 ноември за първи път от 117 дни няма да има организиран протест в центъра на София между Министерския съвет, Партийния дом, който сега е парламент и президентството. Няма да има и шествие към Орлов мост. 

Това стана ясно снощи на 116-ата вечер от демонстрациите с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. От Отровното трио обявиха, че демонстрациите ще продължат в други форми, но се прекратяват масовите събирания по улиците.

Една от тях - в четвъртък, когато е ден 120-и - от Триото призовават от 12 ч. на обяд до края на деня гражданите да изхвърлят старите си обувки пред вратата на Министерския съвет. Или да ги пращат по куриер - може и до Бойко Борисов - на служебния му адрес. Събитието, създадено вече във фейсбук, е под наслов "Изтърканите обувки на 2 млн. българи".

За спирането на традиционните форми на протеста и минаването към други форми на съпротива от Триото казват:

"Трябва да съхраним способността на българските лекари и сестри да се справят с вълната от болни. Предприемаме този ход от уважение към нашите спасители с бели престилки и с омерзение към властта на мафията. Смятаме за лицемерно да критикуваме съсипаната здравна система и в същото време да създаваме риск от заразяване дори на един човек от вас! Властта се страхува да поеме тази отговорност, защото ще получи политически обвинения и ще загуби още повече от своя рейтинг. Затова отговорността ще поемем ние, Триото и гражданите, както ще приемем и ругатните по свой адрес. Човек трябва да има силата да избира между рейтинга и дори един човешки живот. Борисов няма тази сила и е потънал в страх! Ние я имаме!"

През всички дни на този площад сме давали да се разбере, че сме срещу насилието. Правихме живи вериги, превързвахме хора, гонихме провокатори, пазихме и деца, и старци, и полицаи. Днес не можем да провокираме нещастие и болест дори на един човек на площада, защото оттук минават хиляди, десетки хиляди българи. Това е и солидарност с изнемогващите лекари, сестри и медицински персонал, които буквално живеят на работните си места. Те също ни подкрепяха на протеста тук месеци наред!

От триото споделят, че продължава набирането на доброволци от цялата страна и чужбина за провеждане на честни избори.