Лидерът на БСП Корнелия Нинова е дала положителен тест за коронавирус. За това съобщиха преди малко от пресцентъра на левицата.

"Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе приета днес във ВМА София след положителен тест за Covid-19.

"Повече информация за здравословното й състояние ще бъде предоставена допълнително", пише в съобщението. 

Няколко часа след като стана ясно, че е болна, самата Нинова побърза да успокои, че е добре, но от съобщението й става ясно, че тя продължава да бъде в болница. 

Здравейте! Имам положителен тест за ковид 19. Днес ме приеха за лечение във ВМА.

Добре съм. Благодаря за загрижеността на всички, които ми звъните и пишете. Извинете ме, че в момента не мога да ви отговоря.

Пожелавам на всички българи здраве и кураж. Бъдете внимателни и се пазете.

С много уважение и признателност към лекарите и медицинските работници, които рискуват себе си, за да спасяват нас.

Знам, че ще се справим

Така Нинова става поредният политик, който дава положителен тест и остава под карантина. Преди него стана ясно, че под домашно лечение е поставен премиерът Бойко Борисов. Освен това - с положителен тест е и заместник регионалният министър Николай Нанков. 

Заради контакти със заразените пък са карантинирани - министърът на земеделието Десислава Танева и министърът на финансите Кирил Ананиев (ден по-късно беше съобщено, че е освободен). Под карантина беше и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ. В изолация е и шефката на Нанков в министерството - Петя Аврамова.

Заради скорошен контакт с Борисов са карантинирани още здравният министър Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, министърката на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник министърът на външните работи Георг Георгиев, шефката на кабинета на премиера Деница Желева.