За един ден нищо не може да се промени. Играчите само трябва да си повярват, разбира се, че можем да направим нещо срещу "Рома", резултатите ни дотук не са случайни.

Това заяви на летище "София" Даниел Моралес, един от тричленката, която временно ръководи ЦСКА-София след уволнението на Стамен Белчев в неделя вечерта. Утре "червените" играят срещу "Рома" втория си мач в групите на Лига Европа, първият бе загубен от "Клуж" с 0:2 миналия четвъртък.

Бразилецът Моралес има български паспорт и е най-опитен, Красимир Чомаков сега прави първите си стъпки в треньорството, а Кирил Динчев е кондиционен специалист. Същевременно клубът води преговори за постоянен наставник, като засега клони към наемник от чужбина.

"Решението за Стамен Белчев е на ръководството, рече Моралес пред журналисти. - Ние просто изпълняваме нашите задължения. Отборът знае какво да прави. Наясно сме, че очакванията винаги са големи, когато играе ЦСКА. В тази ситуация футболистите трябва да си повярват, те имат качества. Ако играят като колектив, няма нищо невъзможно. Футболистите са професионалисти, независимо кой идва и си отива. Не е приятно това, което стана, но пак казвам - то е решение на ръководството."

Моралес, който преди да влезе в първия отбор на ЦСКА-София работеше в школата на клуба, добави, че няма как за един ден и една тренировка коренно да промени тима. Но и не е необходимо, тъй като се следва определен стил на игра и стратегия. Резултатите не са случайни, нужна е малко вяра.

"Няма нищо невъзможно. Виждал съм много неща във футбола, каза още той за шансовете на "червените" срещу един от най-силните отбори в Италия. - За мен няма да е изненада, ако спечелим. В "Рома" няма титуляри и резерви. Ако съперникът ни подцени, това е в наша полза, но не мисля, че ще го направи, а ще даде всичко, за да си вземе мача. Ние сме подготвени. Надявам се да се представим добре."

Почти сигурно ЦСКА-София ще излезе на "Олимпико" без защитника Юрген Матей, получил контузия срещу "Арда" в неделя. На линия вече е Иван Турицов.

На собствения си сайт Стойчо Младенов опроверга спекулациите, че поискал огромна сума, за да се върне на стадион "Българска армия". Той отрича да са водени преговори с него, не бил се чувал с никого от ръководството. Съсредоточен е в работата си в казахстанския "Кайсар". И възмутен, че името му отново се свързва с пари, когато се говори и пише за нов треньор на ЦСКА-София.