Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сенатът на американския Конгрес утвърди кандидатурата на Ейми Кони Барет за член на Върховния съд на Съединените щати, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Петдесет и двама сенатори подкрепиха кандидатурата на Барет, а 48 гласуваха против. Само един сенатор републиканец гласува заедно с демократите, отбелязва ДПА.

Утвърждаването на кандидатурата на Барет е победа за американския президент Доналд Тръмп, който я номинира за върховен съдия малко след смъртта на бившата върховна съдия Рут Гинсбърг, която бе икона за либералите.

Републиканците предприеха експедитивни действия за запълване на овакантената от Гинсбърг позиция в навечерието на президентските избори в Съединените щати на 3 ноември.

Демократите разкритикуваха целия процес по утвърждаването на кандидатурата на Барет, като заявиха, че се развива прекалено близо във времето до президентските избори.

Доналд Тръмп ще проведе в Белия дом тържество в чест на утвърждаването на Барет за върховен съдия и церемония по встъпването й в длъжност по-късно днес.

Отделно вчера Върховният съд на Съединените щати зае днес страната на републиканците и не разреши удължаване на срока за преброяване на подадените по пощата бюлетини в щата Уисконсин след изборния ден, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Върховните съдии отказаха да потвърдят решение на по-низша съдебна инстанция, което даваше възможност на щатските власти на Уисконсин да преброяват бюлетини, подадени по пощата, ако са получени до шест дни след изборите на 3 ноември.

Демократите твърдяха, че големият брой бюлетини, които се очаква да бъдат подадени по пощата, и други предизвикателства, създадени от пандемията от коронавируса, обуславят необходимостта от удължаване на срока за преброяване на бюлетините.

Уисконсин е една от горещите точки на американската епидемия от Ковид-19, като в болниците е приет рекордно голям брой пациенти, страдащи от заболяването.

Републиканците се противопоставиха на идеята за удължаване на срока за преброяване на бюлетините с аргумента, че избирателите разполагат с достатъчно възможности да упражнят гласа си преди затварянето на избирателните секции на 3 ноември.

Коментари

Браво на ТРъмп

Много неща е научил от Бате Бойко

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.