Малко повече от година и половина по-късно "Манчестър Юнайтед" отново би "Пари Сен Жермен" като гост в Шампионската лига - 2:1, този път в първия кръг на груповата фаза.

Бруно Фернандеш откри от дузпа в 23-тата, която бе бита още веднъж, след като първоначално Кейлор Навас спаси, но ВАР върна изпълнението заради неправилно движение на стража напред.

След почивката Антони Марсиал си вкара автогол с глава в 55-ата минута след центриране. 

Но в 87-ата минута Маркъс Рашфорд наказа парижани с майсторско попадение. Така, както го направи и в ранната пролет на 2019 г., тогава за 3:1 в елиминациите и "Юнайтед" сензационно продължи напред.

С липсващи и в двата състава заради контузии те направиха зрелищен мач на високо темпо и без никакво щадене. И ако през 2019 г. "червените дяволи" имаха и късмет, и като цяло бяха доста предпазливи, този път изиграха много силен мач с куп положения пред Навас. 

Особено след почивката те направиха показно срещу финалиста в турнира за миналия сезон и напълно заслужено потеглиха с три точки. Дебют аз тях направи привлеченият от "Порто" ляв защитник Алекс Телес.

В другия мач от група Н "РБ Лайпциг" набързо се справи с "Истанбул Башакшехир" у дома - 2:0 с голове на Анхелиньо в 16-ата и 20-ата минута. 

Другите резултати

Група Е

"Челси" - "Севиля" 0:0

"Рен" - "Краснодар" 1:1

Група F

"Лацио" - "Борусия" (Дортмунд) 3:1

"Зенит" - "Брюж" 1:2

Група G

"Динамо" (Киев) - "Ювентус" 0:2

"Барселона" - "Ференцварош" 5:1

Група Н

"Пари Сен Жермен" - "Манчестър Юнайтед" 1:2

"РБ Лайпциг" - "Истанбул Башакшехир" 2:0

Група Е

"Челси" и "Севиля" поделиха точките след 0:0, като и двата отбора направиха много малко в атакуващ план.

"Рен" и "Краснодар" пък размениха по един гол малко преди 60-ата минута и също завършиха наравно, но 1:1.

Група F

Много ценен успех за "Брюж" на терена на "Зенит" в Санкт Петербург - 2:1. След разменени попадения в средата на второто полувреме, Де Кетелер в добавеното време отбеляза победно за белгийския шампион.

Изключително ценен може да се окаже и успехът на "Лацио" срещу "Борусия" в Рим. Чиро Имобиле откри още в 8-ата минута, а в 24-ата Марвин Хиц си заби автогол. Ерлинг Холанд върна надеждите на гостите в 71-ата. Пет минути след това обаче Акпа-Акпро практически реши спора - 3:1.

Група G

Фаворитите спечелиха. "Ювентус" не си позволи грешка в Киев срещу "Динамо", а радващи за торинци и техните фенове са головете на новото попълнение Алваро Мората в 46-ата и 84-ата.

"Барселона" разгроми "Ференцварош" на "Камп Ноу" - 5:1. Единствено червеният картон на Жерар Пике поразвали доброто настроение в Каталуния, а това означава, че той няма да играе срещу "Ювентус" в следващия кръг.

За Барса отбелязаха петима различни голмайстори - Лео Меси (от дузпа), Ансу Фати, Филипе Коутиньо, Педри и Усман Дембеле.

В сряда се играят мачовете от групите A, B, C и D.