Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нова теория за самоличността на човека зад псевдонима на анонимния графити артист Банкси се разпространява в интернет – това е бившият водещ на детско телевизионно предаване „Арт Атака“ Нийл Бюканън. Той обаче отрече в официалната си страница:

„Нийл Бюканън НЕ Е Банкси.“

Изявлението му се появи на 7 септември вечерта.

„Бяхме залети от запитвания през уикенда, предвид настоящата история, разпространяваща се в социалните мрежи – се казва в изявлението на 58-годишния англичанин. – За жалост този сайт няма възможност да отговори на всяко едно запитване поотделно, но може да потвърдим, че няма никаква истина в този слух. Нийл прекара изолацията със своето семейство и сега се подготвя да пусне новата си арт колекция през 2021 г. Благодарим ви и моля, останете здрави.

Бюканън е водещ на „Арт Атака“ от 1990 до 2007 г. Предаването се излъчваше по британската Ай Ти Ви, епизоди вървяха по детските канали и в България.

Негова запазена марка беше създаването на огромни по мащаб творби, използвайки нестандартни методи за рисуване, например изработката на цяла сцена от зоологическа градина със зеленчуци или рисуване на охлюв с косачка върху морава. Работил е още с ориз, сол, пясък, отпадъци…

В момента Бюканън се занимава с изобразително изкуство.

Слухове за алтер егото му започнаха, когато един потребител обърна внимание, че творбите на Банкси са се появявали на места, на които бившата група на Бюканън „Марсилия“ е свирила в миналото.

Мистерията около личността на Банкси продължава и периодично се появяват нови предположения за истинската му самоличност. И досега обаче не е ясно кой стои зад арт мистификацията от Бристъл.

Тази година Банкси е особено активен – през миналия месец стана ясно, че финансира спасителна яхта, която помага на бедстващи бежанци в Средиземно море.

Бреговата охрана на Италия и още една спасителна лодка се притекоха на помощ на екипажа, след като яхтата се претовари с мигранти.

През юли Банкси насърчи хората да носят маски с графити инсталация в лондонското метро. Творбата бързо бе изтрита от „Транспорт за Лондон“ заради „строгата политика против графити“.

Площад "Славейков"

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.