Роджър Федерер бе сред първите, поздравили Рафаел Надал след снощния му триумф на "Ролан Гарос". Матадора спечели френския шампионат за 13-и път и се присъедини към Федерер по титли в Големия шлем - по 20.

Загубилият финала в Париж Новак Джокович има 17.

Освен големи съперници, Роджър и Рафа са и приятели, гостували са един на друг в домовете си за различни събития. Често са на едно мнение по различни казуси в управлението на тениса.

 

I have always had the utmost respect for my friend Rafa as a person and as a champion. As my greatest rival over many...

Публикувахте от Roger Federer в Неделя, 11 октомври 2020 г.

 

Ето какво написа Федерер в социалните мрежи:

"Винаги съм имал най-голямо уважение към моя приятел Рафа и като човек, и като шампион. Той е най-големият ми съперник от много години и аз вярвам, че в това съперничество и двамата станахме по-добри играчи. Заради това е голяма чест за мен да го поздравя по случай 20-ата титла от Големия шлем.

Особено впечатляващо е, че той спечели титлата на "Ролан Гарос" невероятните 13 пъти - това е едно от най-великите постижения в спорта. Поздравявам и неговия отбор, тъй като никой не може да постигне това сам. 

Надявам се, че 20 е още една стъпка в продължаващото пътуване и за двама ни. Браво, Рафа! Ти го заслужаваш."