Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ получи неочаквана предизборна подкрепа от говорител на афганистанските талибани в интервю за тв мрежа Си Би Ес нюз, предаде ДПА, съобщава БТА.

"Надяваме се той да спечели изборите и да приключи военното присъствие на САЩ в Афганистан", каза говорителят Забибула Муджахид в телефонно интервю пред телевизията през уикенда.

Друг талибански представител изрази пред Си Би Ес нюз безпокойство по повод новината, че Тръмп се е заразил с коронавирус.

От предизборния щаб на Тръмп казаха, че отхвърлят подкрепата от талибаните.

"Талибаните трябва да знаят, че президентът винаги ще защищава американските интереси с всички необходими средства", каза говорителят на щаба Тим Мърто пред същата тв мрежа.

В средата на миналия месец Тръмп каза, че иска да намали в близко бъдеще до 4000 числеността на американските войници на афганистанска територия. А по-рано тази седмица заяви, че американците може да се изтеглят от Афганистан до края на тази година.

През февруари т. г. САЩ и талибаните подписаха мирно споразумение, според което чуждестранните войски ще напуснат Афганистан в срок от 14 месеца при гаранции за сигурност от страна на талибаните, припомни ДПА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.