Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Талибаните приветстваха днес изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп, че до началото на следващата година американските военни в Афганистан ще намалеят до 2500 души, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Ислямистките бунтовници определиха като "положителна стъпка" съобщението, направено от Тръмп в Туитър. Те казаха, че са обвързани с прилагането на споразумението, което сключиха със САЩ през февруари.

След съобщението афганистанското министерство на отбраната заяви във видеопослание, че има "капацитета да отблъсне вражеските нападения в страната", без пряко да спомене изказването на Тръмп.

САЩ и талибаните подписаха на 29 февруари споразумение, предвиждащо постепенно изтегляне на всички сили на НАТО от Афганистан до 14 месеца. В замяна ислямистките бунтовници се съгласиха да водят мирни преговори с афганистанското правителство, които започнаха на 12 септември.

Откакто подписаха споразумението, талибаните не са убивали войници от международните сили, но увеличиха нападенията срещу афганистанската армия.

Вчера се навършиха 19 години от началото на войната в Афганистан. Около 2400 американски военни загинаха в конфликта, а хиляди други бяха ранени, отбелязва Ройтерс.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.