Здравният министър Костадин Ангелов избегна яйцата при участието си в "Панорама" преди седмица, но не можа да избегне тези в Пловдив.

За яйчената канонада по министъра съобщи местният сайт Plovdiv24, но Валентин Караджов - участник в акцията, състояща се от общо двама души, е публикувал видеа.

Здравният министър бе в града, за да провери на място как се спазват противоепидемичните мерки предвид зачестилите случаи на инфектирани с COVID-19. Присъства на заседание на медицинския щаб в сградата на областната управа. Но на влизане основният продукт за омлета полетя към него. Сред пострадалите е и служител на Националната служба за охрана - пише Plovdiv24.

Видно от кадрите, извършителите били задържани на място - след като те самите любезно изчакаха униформените да пристигнат.

Единият младеж имал 24 криминални регистрации. Единият от двамата (все още не е ясно кой), е употребил и алкохол. Били засечени 0,64 промила (горе-долу бира, две).

Любопитното обаче е кой е другият задържан. Това е актьорът Даниел Михайлов, уволнен наското от Габровския театър. Михайлов нашумя покрай това уволнение, като твърдението му бе, че то е вследствие от това, че е участник в антиправителствените протести. Ръководството на театъра тогава отрече това да е била причината и го обвини, че не се е явил на репетиция. 

В края на септември Ангелов успя да напусне сградата на БНТ, вече традиционно завардвана от демонстранти след петъчната "Панорама", с автомобил и полицейски ескорт и през страничния вход, като униформените изблъскаваха протестиращите, които опитваха да застанат на пътя на служебната кола.

С яйца след предаването беше замерян миналата седмица политологът Стойчо Стойчев, но правосъдната министърка Десислава Ахладова успя да напусне неразпозната от демонстрантите. Обект на "народната любов" бяха вече председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и социалната министърка Деница Сачева.

Главният прокурор Иван Гешев, чиято оставка също се иска от демонстрантите, умело избягваше протестиращите докато наскоро не бе причакан пред съдебната палата в Хасково.