Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Евродепутатът Радан Кънев ("Демократична България"/ЕНП) бе в пленарната зала в Брюксел днес при дебатите за върховенството на закона и ситуацията в България. Самият той бе сред инициаторите на тези дебати. Но ЕНП реши да не му даде думата. Затова публикуваме изказването му в писмен вид. В какъвто ще стигне и до членовете на ЕНП. Кънев го постна в профила си във фейсбук.

Г-н Председател,

Скъпи колеги,

Тъй като не получих думата в този дебат, се обръщам към вас съгласно член 171 (11) от нашия правилник. Обръщам се специално към колегите си от ЕНП, за да обмислят внимателно ситуацията в България и значението на дебата, не само за българските граждани и европейските данъкоплатци, но и за бъдещето на ЕС.

Този дебат може лесно да се превърне в предизборна партизанщина. За да избегнем този риск, ви призовавам да се съсредоточим върху истинския проблем и да го разгледаме в контекста на другите два големи дебата, които провеждаме днес - относно Механизма за върховенство на закона и Клаузата за условност (обвързването на европейските средства с принципите на правовата държава).

Проблемът е прост, но също така е много сериозен: мафията е превзела съдебната власт и медиите в държава членка. Може да подкрепяте правителството в България, а може и да не. Това понякога са сложни политически решения. Ако имате доверие на правителството, може да му помагате да се отърве от опасните си зависимости - напразно, но благородно усилие. Но да отричате истината не е избор, бездействието също не е, когато върховенството на закона бива потъпквано в европейска държава. Това не е избор, това е съучастие.

 

Коментари

ДПС > ГЕРБ + БСП

Организираш дискусия и от ЕНП не те допускат да говориш. Демократични ценности на чичковци, които Тиквата пуца отзад с 200
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Гологлавия мишок пак руши , пак разгражда. Това е за него демокрацията. Постоянно нещо хули, оплюва. И никога нищо градивно, никога нищо добро не еказал. Странен екземпляр.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Ей тъпанар !

Ей тъпанар ! Най-градивното нещо което може да се случи на България, е Тиквата и идиотите националисти на момента да изчезнат от власта.
Ivailo  Stoev's picture
Ivailo Stoev
Stoev

Рада Кънев, ако наистина е

Рада Кънев, ако наистина е толкова принципен за колкото се опитва да се представи( помним 2014/2015 и Борисов-2), да напусне ЕНП.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ммм

Изключително негативна личност е Рада.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

05-Октомври-2020

05-Октомври-2020 Герб + патреоти = 24,5% Всичките накуп са за бунището !!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.