"Ливърпул" понесе една от най-тежките загуби в цялата си история - 2:7 като гост на "Астън Вила" в четвъртия кръг на Висшата лига, оказал се луд и злощастен за четири големи клуба.

Феновете на "Ливърпул" вероятно много са се зарадвали при крушението на "Манчестър Юнайтед" срещу "Тотнъм" с 1:6 насред "Олд Трафорд", но малко по-късно самите те не знаеха къде се намират.

Тимът от "Анфийлд" не е допускал 7 гола в елита на Англия от 1963 г. Никога досега шампионът на Премиърлийг не е инкасирал седем топки в мрежата си. Няма как да е оправдание, че първенецът игра без Алисон и Садио Мане, който е заразен с коронавируса.

В четвъртия рунд видяхме още поражение на "Лестър" с 0:3 от "Уест Хем" у дома, както и равенство на "Манчестър Сити" срещу новака "Лийдс" (1:1).

"Астън Вила" е без грешка от началото на сезона - 9 точки от три мача. Това е най-добрият старт на бирмингамци от 1962 г. Те се спасиха от изпадане в последния кръг на миналия шампионат.

Хеттрик реализира Оли Уоткинс. Преди него последният футболист, забил три гола на "Ливърпул" в един мач, бе Димитър Бербатов - преди 10 години с екипа на "Юнайтед".

А "Ливърпул" направи куп грешки, повечето от които напълно нетипични за тима.

Уоткинс откри в 4-ата, а в 22-ата удвои. Мохамед Салах намали в 33-тата, но още в 35-ата Макгин върна аванса на "Вила". Не мина много и Уоткинс си осигури честта да вземе топката след срещата - 4:1.

В 55-ата Рос Баркли, привлечен преди дни от "Челси", направи разликата притеснителна за "Ливърпул" с помощта на рикошет - 5:1. Имаше още два рикошета за попадения на домакините. Така Джак Грийлиш бе точен за 6:2 в 66-ата, като малко преди това Салах намали.

Пак капитанът Грийлиш, пренебрегнал "ухажване" от страна на "Манчестър Юнайтед", за да остане, отбеляза в 75-ата. Това се оказа последният гол, но "червените" извадиха късмет, включително с греда.

Предстои пауза от две седмици заради националните отбори. След което "Ливърпул" играе с лидера "Евертън", който до момента е без грешка - 12 точки от четири мача.