Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Проетесът срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев е възстановил доверието на ЕС към България. Това заяви пред БНР евродепутатът от БСП Петър Витанов.

"Европа ни казва това, което всички ние твърде добре знаем. ЕС възстановява доверието си в България, защото ако до този момент България беше отъджествявана с най-корумпираната страна в ЕС, то сега протестиращите хора възстановиха доверието. Мнозинството от хората в България доказаха, че не се примиряват с този тип управление", заяви Витанов.

Според него докладът на ЕК е тъжен документ, но още по-тъжно е отношението на управляващите към него.

"Констатациите, които са направени, са абсолютно еднозначни. Тъжен документ, но два пъти по-тъжно е отношението на управляващите към него. харесват си го. България е критикувана първо и количествено. Най-много пъти се споменава в общата част, наред с Полша и Унгария, където знаем, че има тежки проблеми с демокрацита. Критикувана е и в четирите области и по отношение на медийната свобода неправомерното използване на европейския ресурс за подчиняване на българските медии и в частта съдебна система, където се отбелязват системните недостатъци, свързани със съдебната система най-общо, включително прокуратура, ВСС, достъп до правосъдие, недостиг на ресурси в специализираните съдилища и т.н. Отбелязва се липсата на обществено доверие в антикорупционното законодателство в България, начинът, по който се избира и недостатъчната гаранция за политическата му независимост на база процедурата, по която се избира председател на КПКОНПИ. Акцентира се и върху лошите практики в българския законодателен процес, а именно лобирането и въвеждане на законодателство през преходни и заключителни разпоредби, без да взима общественото внимание, оценки на въздействие и т.н. Това е докладът, той е обективен", каза Витанов.

Според него сам по себе си докладът няма правна обвързаност, той е информативен, но посочва добрите практики в някои от страните членки и посочва проблемите и дава рецепта за решаване на някои от тях.

Коментари

 's picture

godo1952

Калин

" Заявил пред БНР евродепутатът от БСП Петър Витанов." Хайде моля ви се, комунягата какво бил заявил... Направо разтърсващо ! Някой друг комуняга или бивше ченге от ДС нещо ново да е заявил ? Чакаме !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.