"Манчестър Юнайтед" е напът да привлече 33-годишния уругвайски нападател Единсон Кавани. Той е свободен агент, след като през лятото изтече договорът му с "Пари Сен Жермен". 

Новината съобщи първо "Дейли Мейл", а по-късно тя бе потвърдена и от медии като Би Би Си.

Според тях Кавани ще лети днес за Англия за заключителни разговори и ако всичко е наред, утре ще бъде представен като ново попълнение на "червените дяволи". Най-важните детайли по договора вече са уточнени - 2-годишен, а заплатата на тарана ще е около 210 000 паунда седмично.

Именно високото възнаграждение на Кавани е причината той да е без клуб досега, а интерес към него са проявили испански и италиански отбори.

"Манчестър Юнайтед" търси по-бюджетни възможности да подсили тима си в последните часове на трансферния прозорец, който затваря в понеделник. На Кавани се гледа като на опция за подсилване на атаката покрай провала на опитите да бъде трансфериран Джейдън Санчо от "Борусия" (Дортмунд). През зимата "Юнайтед" ще загуби резервата Одион Игало, който се завръща в Китай.

Третият във Висшата лига за миналия сезон преговаря с "Барселона" за оказалия се излишен Усман Дембеле - като алтернатива на Санчо на фланга, но клубовете не могат да се разберат за цената. Или за условията за наем до края на сезона.

"Юнайтед" води тежки разговори и с "Порто" за левия защитник Алекс Телес, но има разминаване между исканото от "драконите" и това, което от "Олд Трафорд" са готови да платят.

От "Театъра на мечтите" си тръгнаха Диого Дало (под наем в "Милан") и Андреас Перейра (в "Лацио"). Търсят се нови дестинации на вратаря Серхио Ромеро, на неговия сънародник Маркос Рохо, на Крис Смолинг, който иска трайно да остане в "Рома" след наема, но босът Ед Удуърд иска прекалено много пари за него...

"Манчестър Юнайтед" е остро критикуван от феновете си и от анализатори заради слабата активност на пазара. Особено на фона на похарченото от преки конкуренти като "Челси", "Манчестър Сити" и "Тотнъм". Дори "Ливърпул" привлече повече футболисти до момента.

Единственото ново попълнение дотук е Дони ван де Беек от "Аякс".

Единсон Кавани бе цел на "Юнайтед" през 2014 г., когато мениджър беше Дейвид Мойс. Той има 200 гола в 301 мача за "Пари Сен Жермен" и 50 попадения в 116 срещи за Уругвай. Само на клубно ниво балансът му е 341 опънати мрежи в 556 двубоя. Започна да губи титулярното си място в ПСЖ, когато бяха привлечени Неймар и Килиан Мбепе. Двамата с бразилеца се и скараха и стигнаха почти до бой.

Любопитно е, че на 20 октомври "червените дяволи" гостуват в Париж в първия си мач от групите на Шампионската лига.