Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Училищни екскурзии в страната ще се провеждат въпреки разпространението на коронавируса, но те ще могат да продължават най-много до една седмица. Това разясни в петък министърът на образованието Красимир Вълчев пред журналисти. Въпреки това ресорното министерство изрично подчертава, че не препоръчва на училищата да тръгват на екскурзии с учениците. 

Ако обаче това все пак се случи - маските в автобусите и на всички закрити места ще са задължителни както за децата, така и за преподавателите. 

Причината за изричното посочване на времевия отрязък, в който могат да се провеждат такива мероприятия, бил навикът на някои училища да прекаляват. 

"Това, което направихме, тъй като в последните години забелязахме, че някои училища ходят на екскурзии за по 4-5 седмици, което е 1/6 - 1/7 от учебното време, решихме екскурзиите да са ограничени до една седмица. Второ, ако сте видели в Наредбата за учебния план последната промяна, първи-трети клас трябва да се правят в една определена седмица, която се нарича седмица за творчески дейности, обикновено в края на годината между 1 и 7-8 юни, но могат да решат тази седмица да я вземат и по друго време. Няма да има загуба на учебно време заради ходенето на екскурзии. Препоръчваме на училищата екскурзиите да се правят в края на учебната година, но нямаме основание да ги забраним формално", обясни министърът.

Той беше категоричен, че към момента министерството просто няма причина да забрани екскурзиите. По думите му обаче "пролетта на следващата година ситуацията ще е по-добра за такива дейности".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.