Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ние смятаме, че похвалата, че съдебната система е на прав път, трябва да се отбележи".

Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид, коментирайки доклада на ЕК за върховенството на закона в България. Хамид призна, че в този ддоклад има и критика, но я опоредели като "положителна и градивна". 

"ПГ на ДПС намира доклада за обективен и критиката, която съдържа в него за положителна и градивна. Винаги сме казвали, че тези формати за сътрудничество и проверка в различните форми с европейски институции са винаги полезни за България и не приемаме оценката, че тези критики са тежест за страната ни. Напротив като млада демокрация имаме нужда от подобни мониторингови механизми. Приемаме с уважение критиката като помощ и подадена ръка за България. Чухме различни страни - и от ляво и от дясно. Всеки беше направил извадки в зависимост от стратегията, която е възприел. Можем да кажем, че и двете страни са прави. ГЕРБ са прави, че докладът съдържа много положителни похвали, но и колегите от БСП също са прави, че докладът съдържа доста сериозна критика по отношение на борбата с корупцията и темите, свързани със съдебната система", коментира Хамид.

Той изтъкна, че парламентът е приел небходимите законодателни промени и по отношение на съдебната система, и за борбата с корупцията и според него е въпрос на време добрите резултати да дойдат.

Според Йордан Цонев докладът е обективен, но интерпретацията му в България кара политическите сили да изглеждат изгубени в превода.

"Оценяваме доклада като обективен, като полезен като всички останали доклади по механизма за сътрудничество и оценка. Разбира се, няма как да подминем факта, че интерпретацията беше чисто българска. Общо взето изглеждаше интерпретацията на останалите политически партии и анализатори като изгубени в превода, ако мога да използвам това заглавие на популярен филм. Всеки го интерпретира от своя гледна точка. Позитивно само - в случая с ГЕРБ или крайно негативно - в случая с БСП и някои анализатори и медии", каза Цонев.

Той заяви, че ДПС е направило най-много за повече прозрачност в собствеността на медиите и свободата на словото. Хамид допълни, че е възмутен от отношението към журналистите в парламента и това е още един повод да се иска оставката на Цвета Караянчева.

Коментари

Бял Полуовес Вожд's picture
Бял Полуовес Вожд
Бял Полуовес Вожд

То бива

тепигьозлък, бива, ама туй на нищо не прилича! Ти ги пръскаш с топли л@1н@, а те викат: "Ах какъв прекрасен пролетен дъждец!"

"похвалите"

направо са за Доган и Пеевски!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.