"Манчестър Сити" привлече трети футболист в настоящия трансферен прозорец - защитника Рубен Диаш от "Бенфика". Според световните агенции "гражданите" ще платят на португалския гранд 71 милиона евро (65 млн. паунда).

В обратната посока отива Николас Отаменди - за 13,7 млн. паунда (15 млн. евро).

Това е вторият централен бранител, който Пеп Гуардиола привлича - след Нейтън Аке от "Борнемут". И в неделя - при тежкото поражение от "Лестър" с 1:4 у дома, се видя, че вицешампионът на Англия има сериозни проблеми в тази зона.

Диаш бе една от трансферните цели на "гражданите". В официално изявление той каза, че се е възползвал от възможността да се присъедини към клуб като "Манчестър Сити", който доминира в Англия в последните години. Няма търпение да играе под ръководството на Пеп Гуардиола и в отбор, пълен със звезди.

23-годишният Рубен Диаш е кадър на "Бенфика" със 113 мача за отбора. Има и 19 двубоя за Португалия. През ноември миналата година той подписа нов контракт с "Бенфика", в който е записано, че откупната му клауза възлиза на 88 милиона евро. "Орлите" обаче се съгласиха да го продадат по-евтино на "Сити".

Личният договор на играча, който отдавна е в полезрението на манчестърци, е за 6 години.