Мик Шумахер - синът на Михаел Шумахер, ще дебютира във Формула 1 на 9 октомври, макар и не в състезание. Младият пилот ще кара болид на "Алфа Ромео" в първата свободна тренировка преди Гран При на Айфел на пистата "Нюрбургринг" два дни по-късно, предаде Би Би Си.

Шумахер-младши е сред тримата пилоти от академията на "Ферари", които ще получат шанс в свободни тренировки в следващите седмици.

Британецът Калъм Илот ще седне в кокпита на "Хаас" - отново на 9 октомври, а руснакът Роберт Шварцман ще бъде пробван в заключителното състезание в Абу Даби през декември, като още не е ясна колата за него.

Шумахер и Илот са съответно първи и втори в шампионата на Формула 2, а до края остават два старта. Мик триумфира в последните 2 състезания. Предполага се, че най-малко един измежду тримата младоци ще кара във Формула 1 догодина. "Алфа Ромео" и "Хаас" са най-вероятните дестинации, тъй като са свързани с "Ферари".

Утре Шуми, Илот и Шварцман ще тестват болида на "Ферари" от 2018 г. на пистата "Фиорано". 

Мик Шумахер заяви, че се чувства щастлив и поласкан да дебютира във Формула 1 точно на "Нюрбургринг" - ембламатичната писта в родината му. Поне засега се планира на трибуните да има публика. Наследникът на 7-кратния световен шампион обеща да се подготви добре в следващите 10 дни.

Той вече пилотира във Ф1, макар и неофициално - след състезанията в Бахрейн през миналата година и в Барселона през настоящата.