Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Технологичната компания Uber спечели в съда срещу лондонските регулатори и ще продължи да извършва дейността си в британската столица, съобщи Engadget.

В края на 2019 г. регулаторът на транспорта в Лондон, подобно на много други по света, забрани на Uber на предлага своята услуга. Според органа тя не е "годна и подходяща" и е показала "модел на неуспехи" от въвеждането си през 2012 г. 

Американската компания обаче спечели обжалването на решението, с което се сдоби с временен лиценз - 18 месеца, през които трябва да докаже своята способност да спазва лондонските регулации. Това ще включва строго наблюдение от регулатора. 

Британският съюз на шофьорите и куриери с приложения (ACDU) приветства "предпазливо" решението на съда, но смята, че кметът на града Садик Кхан трябва да предприеме допълнителни действия и да ограничи броя лицензирани шофьори в платформата на Uber. Това ще помогне на регулатора да си свърши работата, на компанията - да се справи с изискванията и ще намали риска за обществеността.

Лондонските власти от години се опитват да спрат компанията и нейната услуга, която сериозно удря традиционните таксиметрови услуги. До момента - безуспешно. Засега Uber се бори с опитите да бъде забранена и в Германия и Турция. 

На други места обаче - в България, Унгария и Дания - властите забраниха приложението и услугата.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.