Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-ползваната програма за чат и видеоразговори в света - Skype - скоро ще се сдобие с нова функция - директен превод от един език на друг, и то в процеса на разговор. Вече ограничено количество потребители могат и да тестват тази опция - ако се регистрират възможно най-скоро на сайта на Skype.

Как всъщност ще работи Skype Translator? По време на обикновен или видеоразговор, казвате своята реплика на един език, сървърите на американската компания я обработват, и компютърно генериран глас ще преведе на събеседника ви. За улеснение, програмата ще превръща вашата реплика и преводът и в текст и ще ги показва на екрана. Така, малко по-бавно, но в реално време, ще можем да разговаряме, ползвайки 45 езика.

В тестовата версия все още са ползваеми само най-популярните - английски, немски, френски, италиански, руски, арабски, китайски, корейски, японски, португалски, испански, и тя работи само на Windows 8.1 и на все още тестовият Windows 10 Technical Preview. Скоро обаче се очаква функцията да работи и за версиите на Skype в Android, iOS, Windows Phone.

Както виждаме и на видеото, автоматичния превод, познат ни и от Google Translate, има своите недостатъци. Трябва да се говори ясно, отчетливо, и да не се ползват твърде сложни конструкции, ако искаме прецизно разбиране. Дори тогава, при един по-дълъг разговор, ще има недомислици, някои разбираеми, други - не толкова.

Но е факт, че когато Google Translate се появи преди близо 10 години, преводът беше значително по-ужасен от днес, когато вече може да се ползва поне за да разбереш основното в един текст. Така че в бъдеще, Skype Translator може да се окаже прекрасен инструмент за връзка между хора, комуникиращи на различни езици.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.