Серина Уилямс отдаде чест на Цветана Пиронкова след оспорвания четвъртфинал между двете на US Open в Ню Йорк - 4:6, 6:3, 6:2. Американката е на полуфинал, а Цвети се прибира, но след като успя да изуми тенис света. 

Тя се оттегли временно от спорта след "Уимбълдън" през юли 2017 г., а март следващата година роди сина си Александър.

"Този мач показва колко корави могат да бъдат майките, започна Серина пред "Евроспорт" по повод това, че и двете са на корта, след като са дали живот. - Когато родиш, можеш да направиш всичко. Тя игра много силно. Това, което постигна тук, е направо изумително. Наистина е невероятна и заслужава уважение.

В един момент се зачудих как го прави с толкова трудни удари. По-млада е от мен, но направи страхотно завръщане. Когато аз се върнах след раждането, едва успявах да спечеля някой и друг мач. Щом си майка, след като завършиш на корта - независимо дали печелиш или губиш, трябва да се прибереш и да сменяш памперси. Това е реалността."

Уилямс, която след дни ще навърши 39 години, преследва рекордната 24-та титла от Големия шлем, а на полуфинала чака Виктория Азаренка или Елизе Мертенс.

"В началото на мача играта не ми спореше. Да, отново трябваше да правя обрат, но въпреки това, не се уморих и успях се коригирам във втория сет. Щастлива съм, че продължавам напред", добави голямата шампионка.