"Моят син ми липсва страшно много всеки ден. Не съм го виждала вече от две седмици и ми е много трудно, но знам, че той ме гледа и това ми дава допълнителни сили", заяви Цветана Пиронкова в едно от интервютата си след четвъртата си поредна победа на US Open. 

Пловдивчанката се наложи с 2:1 сета над французойката Ализе Корне в битка, продължила близо 3 часа и преминала при обрати и тенис на изключително ниво. Цвети не бе играла повече от три години, което я прави една от красивите истории на турнира - първи от Големия шлем по време на пандемията. Тя се оттегли след "Уимбълдън" през юли 2017 г., а в началото на 2018-а даде живот на първородния си син Александър.

"Случващото се наистина е невероятно, нереално - рече Цвети пред "Евроспорт". - В края на мача бях много изтощена. Вложих много усилия, но просто трябваше да продължа да се боря. Загубеният мачбол? Честно казано, не усещах голямо психологическо напрежение. Това бе просто един сет, който трябваше да се изиграе. Опитах да съм по-агресивна. Във втория сет точките бяха по-дълги. В крайна сметка се получи и съм много щастлива."

Сега на Цвети й предстои мач със Серина Уилямс, която преследва абсолютния рекорд от триумфи в Големия шлем на Маргарет Корт. 

"Познаваме се добре, тя е голяма шампионка и аз нямам търпение за този двубой. Но сега искам да легна в ледената вана, а след това да се отдам на дълга почивка", добави Пиронкова.

Тя и в това интервю бе попитана за сина си:

"Отглеждането на дете става по-трудно с всеки изминал ден. Но си струва."