Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шофьори на джипове, които карат туристи към Седемте рилски езера, се събраха пред полицията в Дупница, за да изразят подкрепа към един от техните колеги. Малко по-късно районната прокуратура в Дупница повдигна обвинение на 32-годишния шофьор на джип, който премина през крака на полицай, охраняващ пътя за Седемте рилски езера. Той е задържан задържан за срок от 72 часа, тъй като има опасност да извърши други
престъпления и да се укрие, съобщиха от Районната прокуратура в Дупница.

Вчера оттам излязоха с информация, че е започнато разследване заради опит полицай да бъде прегазен от един от шофьорите.

"В ранните часове на 29.08.2020 г. служители на Охранителна и Икономическа полиция, както и на ДАИ, са започнали проверки за осъществяването на нерегламентирани превози с джипове на туристи на територията на Национален парк "Рила".

В хода на проверката шофьор на едно от МПС-та е преминал през крака на полицейски служител", съобщиха от държавното обвинение.

Пред бТВ протестиращите шофьори на джипове обясниха, че не са превозвали туристи, а са били за гъби в планината. Свидетели обясниха, че бял джип е преследвал единия от шофьорите и не имало опит за прегазване на полицай. Те категорично отрекоха твърденията на прокуратурата. Техният колега е задържан за 24 часа.

Малко по-рано този месец министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро издаде забранителна заповед за преминаванетона автомобили на територията на парк "Рила" , в т.ч. в зоните, попадащи в "Рила буфер" по Натура 2000. Заповедта на Ревизоро пък следва от десетки снимки и любителски видеа на джипове, извозващи туристи в парка и след спор с местната власт кой трябва да спира нарушителите.

Коментари

ГЕРБ шифиори

Всеки има законно право да търси гъби.

.....

Някои хора така разбират демокрацията. Времето ще покаже дали ще доближим родната демокрация до западния модел или ще имаме постоянен балкански маниер.

Интересна логика!

Щом е за гъби, значи може с джипове. Тези ненормални ли са или се правят на такива?
 's picture

godo1952

Калин

Филмът не е шведски, а съветски...

интерснооо

Явно някой медии си мислят че ако е бил за гъби,а не е возил туристи,този с джипа има право да си се разхожда с него в планината,при ясна заповед ,джипове да не влизат там? Медии като тази,постоянно поучаващи,че искали законност и демокрация.Явно си мислят че демокрацията е свободия,а законите в нея са врата в поле?!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.