Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пожарът в гората над сливенските села Селиминово и Голямо Чочовене е изяло локализиран, а от западна посока е спряно изцяло разпространението му. Това обяви главен инспектор Андрей Алексиев, който ръководи гасенето на пожара, съобщи БНР. В гасенето участват, военнослужещи и доброволци от селата.

Няма опасност за близките населени места.

Главен инспектор Андрей Алексиев обясни по-рано, че ситуацията е поспокойна спрямо снощи.

По думите му изгорели са около 60 дка борови насаждения и над 200 дка сухи треви и храсти, но тепърва ще стане ясно какъв е мащабът.

По информация на БНР към пожара в планината на двете сливенски села се включва и тежка армейска техника, която ще направи просеки за овладяване на огъня. Към момент огъня гори в боровата гора над селата.

"В момента пожарът е локализиран. Само в североизточната част все още има горене, вътре в боров масив, но пожарът е низов. Долу горят сухи треви и паднали клони, и иглички от боровете. В момента пристигна верижна машина БАТ от министерство на отбраната и тъкмо я разтовариха и тръгна да прави просека, през която после, ще може да с пожарни автомобили и да изгасим, това, което е останало недосзагасено. Към момента в най-западната част, към село Голямо Чочовен пожарът е спрян. Там няма опасност. Тук в село Селиминово опасност за населеното място няма"., каза главен инспектор Андрей Алексиев, цитиран от БНР.

Причините не са ясни към момента, но огънят най-вероятно е тръгнал от пасище. По информация на кмета на Селиминово Тодор Тодоров пожарът е тръгнал вчера около 13 часа по обяд.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.