"Изненада" - това е била реакцията на министъра на околната среда Емил Димитров, след като научил за оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов. Пред БНТ Ревизоро, който е от квотата на "Обединени патриоти" в правителството, прогнозира, че малкият партньор във властта, състоящ се от ВМРО и НФСБ, може и да не приеме въпросната оставка. Причината - нямало мотиви.

"Аз го харесвам (Данаил Кирилов - б.р.), работил съм прекрасно с него... Жал ми е така да го наритваме... За мен никой няма да плаче, за Дани Кирилов все някой ще плаче", коментира още Димитров.

И той потвърди, че се очаква коалиционен съвет на ГЕРБ и "патриотите" да се събере по темата. Все още не е ясно кога ще се случи това. Екоминистърът не се задълбочи в коментарите, защото "не съм политическо лице, аз съм синя каска".

След съобщението за оставка в сряда от ВМРО се въздържаха от конкретен коментар, а представители на НСФБ, начело с лидера им и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов, реагираха остро и защитиха Кирилов. 

По повод водните кризи или предкризисните състояния, които се появяват периодично, екоминистърът повтори тезата си, че един от големите проблеми е, че общини дават питейна вода за промишлени нужди. Някои общини поемат ангажимент да решат проблема с водата за промишлеността, други - като Шумен - не правят нищо. Осигурихме пари, а те нищо не правят с тях, отправи критики министърът. 

Голяма част от проблемите със сушата обаче е в компетенциите на МРРБ според Димитров. Според него го атакуват, защото бил от малкия коалиционен партньор.

"Телефонът на Дядо Боже, дето му се моля: "дай дъжд тук, дай дъжд там", го имам от тази година, а сушата е от три години", обясни в образния си стил Ревизоро.

Той предупреди, че се очаква спиране на определени ВЕЦ, към които има съмнение за отклоняване на вода, ще се пренастрои и управлението на водните ресурси.