Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският комисар по търговията, ирландецът Фил Хоган се извини за участието си в гала вечеря в нарушение на санитарните ограничения, свързани с коронавируса в Ирландия. Този скандал породи призиви за оставката на Хоган, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Държа да поднеса най-искрените и безрезервните ми извинения за това, че съм присъствал на вечеря на парламентарния голф клуб в сряда вечерта", заяви Хоган. "Признавам, че моите действия са наранили ирландския народ и дълбоко съжалявам", допълни той.

Вечерята беше организирана за 50-те години на голф клуба на парламента и на нея бяха поканени 82 гости. Това породи истински скандал и предизвика оставката на няколко длъжностни лица, сред които и министъра на земеделието Дара Калийри.
Ирландският премиер Михол Мартин и вицепремиерът Лио Варадкар призоваха вчера Хоган да обмисли въпроса за подаване на оставка и обявиха, че свикват парламента. Днес Хоган каза, че е разговарял с премиера и вицепремиера, както и с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заради случилото.
Въпросната гала вечеря е била организирана ден след решение на властите да затегнат ограниченията в страната, касаещи събирането на много хора на едно място. Властите забраниха събирането на над 6 души на закрити места.
Заради гала вечерята полицията обяви в петък, че е започнала разследване за нарушения на законите.
Хоган вече се извини веднъж заради случилото се. Днешните му извинения са втори в рамките на няколко дни. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.