Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От AstraZeneca съобщиха във вторник, че започват клинично изпитание на лекарство, което предпазва и лекува COVID-19, като първите доброволци вече са взели началните си дози.

От компанията уточниха още, че лекарството, известно към момента като AZD7442, е комбинация от две моноклонални антитела, уточни "Гардиън".

Клиничното изпитание се извършва върху 48 здрави доброволци във Великобритания. Те са на възраст между 18 и 55 години.

Според изявлението на компанията създаването на лекарство е крайъгълен камък в борбата с COVID-19. Медикаментът трябва да има и качествата да действа превантивно, като предпазва хора, които са били изложени на вируса, но също така да се използва за лечението на пациенти с коронавирусна инфекция.

Върху 50 хил. души ще бъде изпитана ваксината срещу COVID-19, разработвана от Оксфордския университет и AstraZeneca. Това съобщи отново днес пред BBC Radio 4 Андрей Полард от Оксфордската група за ваксини.

Професорът по педиатрични инфекциозни болести и имунология подчерта, че размерът на клиничното изпитание е "ключов", за да се гарантира безопасността на ваксината. Полард също така каза, че броят на случаите на COVID-19 ще бъде важен фактор за определяне кога ваксината ще бъде налична.

Въпреки това той прогнозира, че текущите изпитвания могат да предоставят достатъчно данни за безопасността и ефективността на ваксините, които след това могат да бъдат представени на регулаторните органи преди края на тази година.

Към момента само Русия е регистрирала ваксина, но тя тепърва ще бъде тествана масово.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.