Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Експерти по интернет сигурност предупреждават за нов компютърен вирус, който е насочен към продуктите на Apple. Oт компанията Palo Alto Networks съобщава за вирусът WireLurker, пише Financial times.

Зловредният софтуер прониква в смартфоните iPhone, таблетите iPad и компютрите Mac, като най-много устройства са засегнати в Китай. Причината за това е китайският магазин за приложения Maiyadi, който подобно на AppStore, предлага софтуер за Apple  устройствата. 

WireLurker се е разпространил след мащабната атака срещу облачните услуги iCloud в Китай миналия месец, почти веднага след пускането в продажба на новия iPhone 6 на китайския пазар. Заразяването става след като се изтегли приложение за iPhone или iPad, и след това устройството се включи чрез USB към лаптоп Mac. 

Компанията Palo Alto Networks преупреждава, че има над 400 заразени приложения,които са свалени над 350 000 пъти. WireLurker е "вирус-крадец", веднъж попаднал в мобилната операционна система iOS или тази за десктоп устройства Mac OSx, той може да изтегли файлове, снимки, пароли и друга ценна информация. 

От Apple засега отказват да коментират случая. Миналия месец технологичният гигант обяви, че е наясно със зачестилите атаки срещу софтуерните му продукти. От компанията подчертават, че опитите за кражба на лични данни и информация от iCloud са приоритетен проблем и ще направят всичко възможно за решаването му.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.