Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В навечерието на 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов издателство "Сиела" пуска на пазара ново издание на емблематичния му роман "Бариерата". Романът е публикуван за пръв път през 1976 г. 

Caption

А днес, 6 ноември, от 18 ч. в Мраморното фоайе на Столична библиотека на пл. "Славейков" официално ще бъдат открити Дните на творчеството на Павел Вежинов. Открива се и документалната изложба "Звездите над нас - Павел Вежинов". Ще бъдат обявени и резултатите от литературния конкурс за есе "С "Бариерата" срещу бариерите".

Изложба ще бъде открита и при премиерата на новото издание на "Нощем с белите коне" на 13 ноември от 19 ч. пак в Столична библиотека. Експозицията е посветена на романа и неговите адаптации. За първи път на едно място ще бъдат събрани всички оригинални издания "Нощем с белите коне" на български и на чужди езици. Акцент са лични вещи на писателя (чието истинско име е Никола Делчев Гугов), които ще напуснат за първи път семейния архив, както и оригинални негови портрети.

Събитията са част от културната програма, организирана от Столична библиотека, съвместно с много институции и партньори в месеца на Павел Вежинов, която се провежда под патронажа на Йорданка Фандъкова - кмет на София. Организатори са издателствата "Ентусиаст"  и "Сиела".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.