Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

По повод протеста.

Последните дни ми се налага да водя буквално един и същ разговор с хора, които уважавам, но хора, които заобикалят според мен най-важното. ПРЕДИ въобще да пристъпим към каквито и да е теми, засягащи избори, нова конституция, Велико народно събрание, “резидента”, задължителната военна служба, "Ситняково", Сараите, Черепа, Дани Кирилов и останалите смешници, е необходимо да се отговори ясно на два въпроса относно:

а) Съдържанието на изтеклите досега аудиозаписи с глас, наподобяващ този на Борисов;

б) Съдържанието на нощното шкафче в резиденцията на Борисов.

Докато отговори на горните въпроси няма, ние няма как и да водим културни дебати помежду си по каквато и да било тема — дали сега било времето за избори, ама кой щял бил да дойде след тях, служебен кабинет, блокадите законни ли били и т.н.

Над всяко едно решение за всичко важно в държавата сега тегнат въпросите - това той наистина ли го е казал?; тези пари там истински ли са? (имат серийни номера); това, което се вижда, истинско злато ли е? Всичко изглежда почти нереално (и една част от мен се надява да е), защото прилича на декор от филм за колумбийски наркокартел. Кой има достъп до спалнята на премиера? Кой може да го фотографира гол, докато спи? (Това е толкова лесно да се установи.)

Възможно ли е да съществува европейски лидер, за когото да е имало дори 1/100 съмнение за почтеност като това към Борисов и той да остане неопетнен?

Сещам се преди 20 години какво предизвика едно петно на роклята на една стажантка за кариерата на един американски президент. Сещам се какво се случи у нас след една реплика (“Най-добре е танковете да дойдат”) преди 30 години. Нека си представим какво би станало с Меркел дори за сянка от съмнение, че такива записи има? Какво би се случило с Макрон?

Досега Борисов не е направил реално абсолютно нищо, за да изчисти името си пред България. Не са направили нищо и неговите колеги и съпартийци - обещание поне за вътрешно изясняване, независима комисия, и т.н.

То не бяха смешки, то не бяха клипчета на YouTube или обвинения, че снимките били правени от на президента дрона. На снимката бил Борисов, пистолетът бил негов, ама парите били “аранжирани” от някой друг.

И когато се налага да обменим мнения по тази тема с някои уважавани от мен хора, питам ги - можеш ли да допуснеш, че ще излязат такива неща за теб и ти ще се подхилкваш, ще се майтапиш, ще се правиш на дръж ми шапката? Няма ли - вместо да правиш монолози по какви ли не теми - да искаш да изчистиш името си? Няма ли това да е най-важното за теб, ако си невинен? И ще можеш ли въобще да спиш нощем?

Та, докато обществото няма отговори на тези въпроси, всичко е вторично.

---

Бел. ред. - Текстът на Захари Карабашлиев е от неговия профил във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

Коментари

Васил ...'s picture
Васил ...
vatan06

A защо господинът пропуска

A защо господинът пропуска обвинението от страна на Черепа към Боийко и Влади за тайно споразумение? На този въпрос съшо трябва да се отговори! Ама било направено от престъпник - първо Черепа все още не е престъпник (не е осъден) и второ колко престъпници по света разкриват своите поръчители, контрагенти и т.н. Защо прокуратурата не си помръдва пръста в това отношение?
 's picture

godo1952

Калин

Защо не се говори ли ? Защото и един човек със Синдром на Даун няма да си държи така парите, при положение че в стаята има дори каса ! Снимката с реквизита е за публика със специални потребности...
Атанас Петров's picture
Атанас Петров
Marsellus Wallace

Калин

Не обиждайте,моля,хората със Синдром на Даун.И аз,и вие(въпреки,че явно има причина да криете) знаем,че ББ е рядко проста натура и че е в стила му точно да си държи пари в шкафчето.Няма да се учудя ,ако и под дюшека има...нищо ,че е премиер(засега).Бъдете здрави и умната!
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Аз пък питам, защо никой не

Аз пък питам, защо никой не говори за другото чекмедже, пълно с диаманти:)))))))))))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.