Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова днес Турция незабавно да прекрати сондажите за газови находища в Средиземно море, след като Анкара обяви, че ще продължи с тази си дейност, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Анонсът на Анкара увеличава напрежението и несигурността, подчертава Борел в изявление, публикувано от неговата канцелария.

На фона на напрежението в Източното Средиземноморие това "подронва усилията за възобновяване на диалога и преговорите" и възпрепятства избягването на ескалация. Жозеп Борел "призовава турските власти незабавно да прекратят тези дейности и да започнат добросъвестен и цялостен диалог с Европейския съюз", се казва още в изявлението.

Турция обяви по-рано днес, че ще продължи със сондажните дейности в оспорвана зона в източната част на Средиземно море, като по този начин пренебрегна призивите на ЕС за намаляване на напрежението в тази зона.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.