Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия подписа споразумение с шведско-британската фармацевтична компания "АстраЗенека" за закупуване на потенциална ваксина срещу COVID-19.

След като ваксината е доказано безопасна и ефективна срещу COVID-19, Комисията вече е постигнала основата на договорна рамка за закупуването на 300 милиона дози с възможност за още 100 милиона от името на държавите членки на ЕС.

ЕК продължава да обсъжда подобни споразумения с други производители на ваксини. Урсула фон дер Лайен, председателка на Европейската комисия, обяви:

"Интензивните преговори на Европейската комисия продължават да постигат резултати. Днешното споразумение е първият крайъгълен камък по прилагането на стратегията на Европейската комисия за ваксини. Тази стратегия ще ни позволи да предоставим бъдещи ваксини на европейците, както и на нашите партньори другаде по света", сподели тя.

"Днес, след седмици преговори, имаме първото споразумение за предварителна покупка на ЕС за кандидат за ваксина. Бих искал да благодаря на "АстраЗенека" за нейната конструктивна ангажираност по това важно споразумение за нашите граждани. Ще продължим да работим неуморно за включването на повече кандидати в широко портфолио за ваксини в ЕС. Безопасната и ефективна ваксина остава най-сигурната стратегия за излизане, за да защитим нашите граждани и останалия свят от коронавируса", заяви Стела Кириакидес, комисарка по въпросите на здравето и безопасността на храните.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.