Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Те бяха като у дома си."

Така журналистките от "Свободна Европа" Полина Паунова и Генка Шикерова обрисуваха поведението на "биячите" от вчерашната национална конференция на ГЕРБ. Както е известно, Паунова бе неколкократно атакувана от един от тях, като нападенията бяха заснети от Шикерова. Мъжът с черната тениска избива телефона от ръцете на Паунова и упорито крие лицето си с маска. Сцената се разиграва, докато журналистките снимат как анонимни яки момчета търсят провокация с протестиращи срещу правителството демонстранти. 

Впоследствие мъжът с черната тениска бе заснет като главен участник в още една сцена на насилие - когато точно до сцената на ораторите на конференцията бяха бити няколко момчета. Едно от тях беше предадено на яките мъже лично от пиара на ГЕРБ Никола Николов - на мъж със сива тениска и с бадж "ГЕРБ". Този мъж е в компанията на "бияча" с черната тениска от заснетите от Паунова и Шикерова кадри.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов (с червената тениска) предава демонстрант на двама мъже, единият - със сивата тениска, е заснет по-рано в компанията на мъжа, атакувал Паунова.                   Снимка Веселин Боришев
Стопкадър. Същият мъж със сивата тениска, а вляво (в черно) е най-активният бияч.

"Създаде се усещането, че тези момчета са познати и че събитието се охранява от своеобразни граждански отряди, защото те през цялото време общуваха с радиостанции, с хора, които очевидно са част от това събитие. Бяха вътре през цялото време, обикаляха безпрепятствено и въпреки ситуациите, които се създадоха, никой в нито един момент не повика полиция, не пожела да ги изгони, не ги помоли да напуснат мероприятието", заяви Шикерова в сутрешния блок на бТВ.

Паунова пък отговори на вчерашни обвинения на Николов. Както стана ясно, пиарката на земеделското министерство Ася Попова се оплака вчера, че е била атакувана от същия мъж - с черната тениска. Ударил я в корема, избил й телефона от ръката, защото снимала. Попова разказа това вчера по време на конференцията, пред камери и в компанията на Николов, но засега тази история остава на ниво нейните твърдения. 

Снощи Николов обвини Паунова (чрез профила си във фейсбук), че й предложил да направи интервю с Попова, но тя отказала, като Николов направи извода: това не пасвало на "версията, че биячите са на ГЕРБ".

Паунова му отговори вчера във фейсбук, а сега и в тв ефира - че е провела разговор с пиарката на земеделското министерство на място, попитала я има ли запис на нападението и Попова отвърнала утвърдително. Паунова я помолила да й изпрати този запис и го чака и до днес.

От думите на двете журналистки стана ясно, че вчера единствено Паунова е била в СДВР, за да даде показания за случилото се.

Припомняме, че от ГЕРБ се разграничиха вчера от биячите и заявиха, че са провокатори.

 

 

Ключови думи

Коментари

Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

С доста от написаното се

С доста от написаното се съгласявам, но питам защо малцина от журналистите носеха знаци "PRESS", баджове или нещо подобно, както е навсякъде по света. Да се вижда коя медия представляват. Страх ли ги е, срам ли? И не може всеки мераклия с телефонче в ръка да влиза в секюрити зоната. Основно правило, което беше обяснено вчера по сложния начин!!!

+++

Особено тази розовата трътла!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.