Докато от самото начало на "изгнанието" на Васил Божков всички се чудят защо не публикува доказателства за твърденията си за съмнителни връзки с властта, днес той сам даде отговор - нямало смисъл, доказателствата трябвало да се предават там, където щели да им обърнат внимание и това вече било направено.

В кратко предварително аранжирано видео, публикувано в профила му във фейсбук, Божков отговаря на въпросите на 18 000 души - "Кога ще пуснете записи на управляващите? Кога ще пуснете записи на Севда? Кога ще пуснете записи на Влади? Кога ще пуснете записи на хунтата?" Че набира въпроси, на които ще отговаря, бизнесменът с 18 обвинения у нас пусна като съобщение преди няколко седмици.

Но отговорът на този на практика един въпрос, зададен му за целите на видеото на английски език от мъж, който трябва да играе ролята на интервюиращ, днес дойде като изненада.

"Не знам, аз искам да попитам хората виждат ли някакъв смисъл изобщо от компромати и доказателства. По-добре да седят на места, където има нужда от тях и където ще помогнат да влезнат тези хора в затвора. 

Всеки нов сигнал значи арестуване на нови 30-40 души, да запушват устата на нови свидетели, обезсилване на сигналите.

Не се прави така, не се дават публично сигнали. Ако искаме да влезнат в затвора, сигналите трябва да бъдат там, където трябва. Ако искаме да гледаме сеир и тия да продължават да ни мачкат, може да ги даваме и публично. 

Мисля, че дадох достатъчно публични сигнали, казах нещата такива, каквито са, хората разбраха - вече не се страхуват и искат промяна."

Какво има предвид Божков под "сигналите трябва да бъдат там, където трябва" и "където ще помогнат да влезнат тези хора в затвора" - не става ясно. Ясно е само, че не визира българската прокуратура, където вече изпрати сигнал срещу премиера Бойко Борисов и вече бившия министър на финансите Владислав Горанов за това, че е бил изнудван да им плаща процент от печалбите от хазартния си бизнес срещу разпъване на чадър върху същия този бизнес.

От държавното обвинение твърдят, че работят по тях, като са били разпитани всички замесени лица, но резултат не е обявяван.

Арестувана обаче бе група от приближени до Божков, което се визира и по-горе под репликата за тези 30-40 души.