Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бизнесменът изгнаник в Дубай Васил Божков ще отговаря на въпросите на хората във фейсбук. Своеобразната дигитална провокация той организира на своята страница, нарекъл е формата "Време за въпроси" и един час след като анкетата му е публикувана, вече има зададени над 185 различни въпроса. 

В анонса си Божков твърди, че най-голямата му грешка била, че потъпкал принципите си преди пет години и се подал на рекета на "хунтата". Споделя, че сега много хора го питали "защо?". Както е известно, самият той твърди, че е плащал сериозни суми на високопоставени политици - на премиера Бойко Борисов, на финансовия министър Владислав Горанов и на председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова, в замяна на спокойното развитие на неговия хазартен бизнес. По собствените му думи за няколко години той им е изплатил над 67 млн. лв. Управляващите неколкократно отрекоха.

"Защото успяха да ме убедят, че друга възможност няма. Както се опитват да убедят и вас сега", казва Божков по въпроса "защо" и допълва, че чак сега бил осъзнал, че възможности винаги имало.

"Получавам стотици въпроси, които заслужават своя отговор. Тук можете да ме попитате каквото искате. Ще отговоря на въпросите, събрали най-много гласове. Защото е време за промяна. А промяната започва от нас самите."

Тоест Божков пуска анкета, в която всеки може да добави свой собствен въпрос, другите потребители на социалната мрежа гласуват за най-интересните и след това Божков ще отговаря. Поне такъв е замисълът според обяснението на бизнесмена в Дубай.

Към момента се отличават няколко въпроса, които събират изключителна подкрепа, повечето свързани с политиката и евенатуалните разкрития, които Божков може да направи за властта. Има и някои с малко по-различен фокус.

Ето ги първите пет:

- На кои бивши и настоящи политици сте плащали за съпорт?

- Кой дърпа конците на Бойко Борисов?

- Кога ще пуснете записа как Севда Шехерезадата разказва приказка на миркофона в офиса ви?

- Имате ли аудио/видеозапис, уличаващ управляващите в корупция и ако имате - защо не го показвате?

- Кой дърпа конците на Пеевски?

След не толкова подкрепените, но все пак интересни въпроси са защо чак сега започва с разкритията си; кой дава цялата власт на Ахмед Доган; кога е разбрал, че прокуратурата го разследва, и т.н.

Има и доста въпроси, свързани с предполагаемото криминално минало на бившия вече хазартен бос, за връзките му с известни мафиоти и знакови убийства през прехода. 

Разбира се, има и доста шеговити - например: "Ще купите ли розова рокля за една приятелка? 280 лв."

Припомняме, че от сутринта тече специализирана акция на прокуратурата и МВР в столицата. Според БНТ са задържани около 30 лица - охранители и приближени до обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

Част от задържаните са бивши служители на МВР. Извършват се претърсвания и изземвания.

Преди месец при подобна операция прокуратурата откри у приближен до Васил Божков, бивш началник в ЦСБОП, снимки и лична информация за магистрати и членове на техните семейства.

 

 

 

Коментари

.....

Новият Бащица. Той ша на упраи.

Трагикомедия, ако не и цирк

Божков смята, че прави голема работа. Всъщност разиграва трагикомедия, ако не и цирк. Сега с наличието на Туитър и Фейсбук, всеки може да се прави на Наполеон в диво състояние. В крайна сметка си остава Дочоолу и Чочоолу се хаванали гуша за гуша. Балканско разстройство...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.