Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След като пиха кафе пред затворените порти на хотел "Берлин", за който има обосновани предположения, че приютява бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски, а вчера му изготвиха картички по повод 40-ата годишнина ("защото какво друго може да подари човек на рожденик, който си има всичко"), днешната акция на младежите от "Демократична България" се насочва към държавната премиерска вила в "Бояна".

Кръстена е "Масов следствен експеримент във вила "Секвоя", а целта: да се направи "следствен експеримент" как се прониква в охранявания от Националната служба за охрана (НСО) правителствен обект. Препратката е ясна - публикуваните снимки и видео от вилата, на които се виждат чекмеджета с пачки с пари и кюлчета злато, както и самият премиер - спящ. Снимките предизвикаха гневната реакция на Бойко Борисов, който обяви, че това е инсценировка - някой е влязъл в спалнята, поставил е парите и златото, снимал е и си е тръгнал. Намекна и че НСО не си е свършила работата по охраната му.

"Изглежда, че по време на ваканцията си главният прокурор е забравил за шкафчето на Бойко Борисов в държавната вила "Секвоя" и за изтеклите записи. Проверката от "отговорните институции", ако изобщо я има, се точи по-тромаво от мач на ветераните на Витоша-Бистрица. Ето защо решихме да напомним за всичко това на прокуратурата, като отидем на местопрестъплението.

На 28 юли от 18:30 ч. ще бъдем пред КПП-то на служебната вила "Секвоя", използвана от Борисов, за да проведем един масов следствен експеримент. Предвиждаме на място да изслушаме заедно записите. Освен това искаме да проверим колко е лесно външни лица да внесат чували с евро и кюлчета злато през охраната на НСО, както твърди премиерът", посочват организаторите.

И споделят информация за желаещите - как се стига до вилата, в т.ч. с видео.

Борисов пък е коментирал пред "24 часа", че подобно на ДПС в "Росенец", младежите на ГЕРБ искали да организират контраакция на място, но той разпоредил да не го правят.

Докъде е стигнала прокурорската проверка по случая със снимките, ако има такава изобщо, не е ясно, тъй като от обвинението не са обявявали каквито и да е било действия. Вчера, бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов, който през миналата седмица бе задържан заради принудително спиране на метрото - действие, обосновано с призивите за гражданско неподчинение от антиправителствените протести, обяви, че сезира прокуратурата за проникване в спалнята на премиера. Защото премиерът бил зает сам да направи това - отбеляза Спасов с ирония.

Докато от ДБ ще са пред премиерската вила, се очаква хиляди отново да се съберат в т.нар. триъгълник на властта с искане за оставката на кабинета и на главния прокурор Иван Гешев. Днес ще е двадесетият ден на антиправителствени демонстрации. 

Коментари

....

Ще очаквам с интерес развоя на събитията. Безспорно сериозен пропуск в охраната е това някой си да се разхожда свободно из премиерската вила и да си снима на воля.
 's picture

godo1952

Калин

Интересно защо никой не прониква в бетонираните палати край морето на Прокопиев. Там всичко ли е наред ?

Гошко,

проникни де и ни осветли.
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Познайте от три пъти какво ще

Познайте от три пъти какво ще се случи на мераклиите да проникнат в дома на премиера на някоя бяла страна:)))
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Кольо,

белите страни са бели именно заради това,че в техните нации няма индивиди като вас тримата тук,които да избират,търпят и да продължават да поддържат премиер с качествата и просташкото поведение на Борисов!Анадънму?

.

Тия смешки малките ДБ най-много да ги окошарят

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.