Движение "Че Гевара" призова президента Румен Радев да предложи Жан Виденов за служебен премиер. Според движението това е единствената дстойна кандидатура

Ето какво се казва в позицията на движението:

"Движение "Че Гевара" заявява категорично:  Само Жан Виденов е достоен за Министър-Председател! Всички останали са крадци и мутри!

Ако искате в политиката да има морал и да бъдат изхвърлени всички соросоиди и приватизатори нека си спомним, че има един кристално чист човек. Това е Жан Виденов!

България има нужда от него! България има нужда от Жан Виденов!

България има нужда от примера и безграничната честност на Жан Виденов!

Призоваваме Румен Радев и всички политически сили да подкрепят тази кандидатура и да предложат на Жан Виденов да бъде гарант за националния мир, като го поканят за следващия министър-председател!"

Виденов бе премиер и лидер на БСП в средата на 90-те години. Мандатът му бе прекратен предсрочно след може би най-големите протести в историята на прехода. В края на управлението му по магазините нямаше хляб, а доларът стигна 3000 лв. Тези протести станаха и отправна точка за поемането на България по пътя на евроатлантическата интеграция. При следващото правителство на Иван Костов този процес стана необратим.