Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Моето поколение се оказа виновно, че не подкрепя поредната революция. Всъщност, моето поколение подкрепя протеста срещу статуквото - най-малкото защото в голямата си част то отказа компромис със статуквото. Отдавна и окончателно отказа компромис.

Моето поколение подкрепя своите деца, които са на площада за да поискат бъдещето си от тези, които вече 30 години го крадат (за предходните 45 сега няма да говорим).

Моето поколение не подкрепя кукловодите на площада, които искат протестът на нашите деца да завърши със служебен кабинет на Румен Радев. Моето поколение познава тези кукловоди - срещало ги е нееднократно.

Моето поколение познава Румен Радев и тези, които стоят зад Румен Радев, но не излизат на сцената - на площада. Моето поколение не се състои от идиоти, които да тръгнат възторжено зад нечие "трио" - отровно или не.

Моето поколение знае, че политическите фигури, които са на площада, и които претендират да водят младите хора на България, не са печелили избори в живота си. От 1997 г. политиците и партиите, кичещи се с гордия етикет "демократични" не са печелили избори. На последните избори те дори не минаха 4 процентовата бариера.

Тези политици и техните партии винаги са идвали на власт чрез "революции". Трябва някой здраво да се оцапа на власт, да прелее чашата на въобразимата наглост - с крадене, лъжене, мамене и некадърност - та да излязат хората по улиците и площадите да го свалят. Тогава идва ред на тези, които не могат да спечелят избори - те излизат и се смесват с хората на площада, обявяват "революция" и започват да искат. Всеки път искат власт, но от 1997 г. насам не могат да вземат власт - с избори. От време на време ги вземат "на власт" като пето колело на каруцата. Не зная сега как очакват да получат власт...

Моето поколение не вярва на тези политици и на способността им да дойдат по демократичен път на власт. Не им вярва, че ще могат да реализират поне малка част от тези обществени реформи, които мафията на власт спря и отмени - в полза на грабежа. Моето поколение носи паметта за не едно поражение, в което обслужващата "източния брат" (или господар - по предпочитание) българска олигархия продава за тлъсти рушвети бъдещето на България, бъдещето на децата, създадени от моето поколение.

Моето поколение няма да даде на Румен Радев да направи "служебно правителство". Моето поколение няма да даде на кукловодите да постигнат това, за което младите на площада не знаят и не подозират. Моето поколение не се страхува от хули и обвинения - в "реакционност", в липса на революционен ентусиазъм.

Бичувайте моето поколение. То изгони от власт Виденов, натири от власт Станишев и Доган, излезе на площада два часа след избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Днес моето поколение ще подкрепи стремежа на своите деца към справедливост и няма да позволи на кукловодите да разиграват мечтите на младите българи като марионетки на площада пред президентството. Моето поколение не е за подигравка - не и за пореден път... Макар, че и сред нас има всякакви...

Препубликуваме текста с разрешението на автора от профила му във Фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на редакцията. 

Моето поколение се оказа виновно, че не подкрепя поредната революция. Всъщност, моето поколение подкрепя протеста срещу...

Публикувахте от Ognyan Minchev в Петък, 17 юли 2020 г.

 

 

Коментари

 's picture

smarf

Твоето поколение се продаде

Твоето поколение се продаде за жълти стотинки и легитимира най-арогантното, най -просташкото

Хм...

Голямата лъжа днес обединява протестиращите. Защото зад лозунга "смяна на модела" се крие щението за връщане на модела. Моделът на многопартийна коалиция, сглобена от агент на ДС, с главен прокурор и председател на ВКС промотирани от агент на ДС и медиен монопол точно като по тяхното време начело с Тошо Тошев и членове Светлана Шаренкова, Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Петър Манджуков, тогава издател на в. „Дума”. Знаково, акциите на Нинова, Христо Иванов и Радан Кънев, Радев и Черепа са именно срещу правителство, правосъдна система и национално радио. Не се потдавайте ПАК на подмяна. Подмяната преди 30 години беше, че статегията на Ран и Ът /търсете в Уики/ беше подменена от "Ръкуване с перестройката" /Фактите/. Резултатът - https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/004/Image_7534004_0.jpg
 's picture

smarf

Да, твоето поколение се

Да, твоето поколение се продаде за жълти стотинки и легитимира най- арогантното, най-просташкото, най -необразованото правителство. В резултат на ожълтяването на твоето поколение за 10 години, страната се превърна в паноптикум от простаци. С продажността си майката разгонихте на бъдещето на младото поколение. Вие, евтините тюфлеци на мафията, която ни управлява. Вие платените клакьори на един нагъл лъжец и интригант от Банкя и на военизирания устав в президентството. Хайде , махайте се, скриите се да не гледаме противните ви продажни физиономии.
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Като ти чета поста младежо,

Като ти чета поста младежо, ми се струва, че твоето поколение иска да научи истините за живота по тежкия начин! Има една хубава нашенска поговорка - " не всичко , което хвърчи се яде"! Мислите си, че морето е до колене и искате всичко "днес и сега" - не може да стане по обективни причини, но си много зелен още да ти обяснявам причините!
 's picture

смехурко

Блестящ!

Както винаги.
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Г-н Минчев,

по услужлива статия към ГЕРБ и правителството му досега не си писал!Отдавна намекваш с рекли-казали в други свои статии,че си обърнал палачинката и вече принадлежиш на тези,които бидейки в миналото си членове на БКП,средно стоящи бивши нейни активисти,синове и дъщери на средностоящи офицери от ВКР и други служби на комунистическото ДС,създадоха ГЕРБ,вменявайки му уж дясноцентриски облик,а всъщност превзеха и насила обезличиха дясното!И това бе целта на задачата,поставена им от кукловодите,които ти споменаваш!Всичко останало,което пишеш тук,го има от сутрин до вечер във всички сегашни проправителствени медии и сайтове,които честните хора в БГ наричат завладяни!Язък ти за образованието,познанията и огромната начетеност,които никога няма да отрека,че ги имаш!Аз съм един обикновен средностат.българин,както е прието да се казва,но имай впредвид,че всичко това,което пишеш по-горе се чете от немалко хора,които са начетени и информирани,мога да кажа,не по-малко от теб и могат да различат сеното от плявата!Дотук в живота си съм ставал свидетел на много подобни на твоята трансформации,затова и не се и учудвам!Защото преди години ти бе анализатор с подчертано автентично-десни убеждения!Какво му е дясното обаче на ГЕРБ,освен това,че трайно обезличи самото дясно от българския политически небосклон!Та,така,г-н Минчев!Апропо-много добри и точни коментари на колегата SMARF !
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Огняне . . .

Какво ти стана бе, човек? Превъртя ли? Че ти в прав текст ни казваш, че по-добър за всички нас от банкянската Мутра няма. Ти, виждам, нямаш нищо против Каскета. За Дебелото и за пияницата от ДПС нито дума. Очакваш от гореупоменатите честни избори напролет ли? Явно си минал на тежки хапчета, но това не може да те извини - хем децата ти на площада, хем ги подкрепяш и хем те, децата ти, правят глупости там! Това си е шизофрения, драги! Лекувай се!

Не Коце,

Банкянската мутра е боклук, но сне го може да се спори! А тез които напират да го сменят са кръстоска между чума, холера, антракс, СПИН и червена зараза!
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Това поколение да се стяга за

Това поколение да се стяга за протести срещу служебния кабинет на кремълския лизач Радев!!!

+++

Това е, не вдяват как червеният президент тласка държавата към гражданска война и.... да дойдат зелените човечетана Путин да ни умиротворят!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.