Моето поколение се оказа виновно, че не подкрепя поредната революция. Всъщност, моето поколение подкрепя протеста срещу статуквото - най-малкото защото в голямата си част то отказа компромис със статуквото. Отдавна и окончателно отказа компромис.

Моето поколение подкрепя своите деца, които са на площада за да поискат бъдещето си от тези, които вече 30 години го крадат (за предходните 45 сега няма да говорим).

Моето поколение не подкрепя кукловодите на площада, които искат протестът на нашите деца да завърши със служебен кабинет на Румен Радев. Моето поколение познава тези кукловоди - срещало ги е нееднократно.

Моето поколение познава Румен Радев и тези, които стоят зад Румен Радев, но не излизат на сцената - на площада. Моето поколение не се състои от идиоти, които да тръгнат възторжено зад нечие "трио" - отровно или не.

Моето поколение знае, че политическите фигури, които са на площада, и които претендират да водят младите хора на България, не са печелили избори в живота си. От 1997 г. политиците и партиите, кичещи се с гордия етикет "демократични" не са печелили избори. На последните избори те дори не минаха 4 процентовата бариера.

Тези политици и техните партии винаги са идвали на власт чрез "революции". Трябва някой здраво да се оцапа на власт, да прелее чашата на въобразимата наглост - с крадене, лъжене, мамене и некадърност - та да излязат хората по улиците и площадите да го свалят. Тогава идва ред на тези, които не могат да спечелят избори - те излизат и се смесват с хората на площада, обявяват "революция" и започват да искат. Всеки път искат власт, но от 1997 г. насам не могат да вземат власт - с избори. От време на време ги вземат "на власт" като пето колело на каруцата. Не зная сега как очакват да получат власт...

Моето поколение не вярва на тези политици и на способността им да дойдат по демократичен път на власт. Не им вярва, че ще могат да реализират поне малка част от тези обществени реформи, които мафията на власт спря и отмени - в полза на грабежа. Моето поколение носи паметта за не едно поражение, в което обслужващата "източния брат" (или господар - по предпочитание) българска олигархия продава за тлъсти рушвети бъдещето на България, бъдещето на децата, създадени от моето поколение.

Моето поколение няма да даде на Румен Радев да направи "служебно правителство". Моето поколение няма да даде на кукловодите да постигнат това, за което младите на площада не знаят и не подозират. Моето поколение не се страхува от хули и обвинения - в "реакционност", в липса на революционен ентусиазъм.

Бичувайте моето поколение. То изгони от власт Виденов, натири от власт Станишев и Доган, излезе на площада два часа след избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Днес моето поколение ще подкрепи стремежа на своите деца към справедливост и няма да позволи на кукловодите да разиграват мечтите на младите българи като марионетки на площада пред президентството. Моето поколение не е за подигравка - не и за пореден път... Макар, че и сред нас има всякакви...

Препубликуваме текста с разрешението на автора от профила му във Фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на редакцията. 

Моето поколение се оказа виновно, че не подкрепя поредната революция. Всъщност, моето поколение подкрепя протеста срещу...

Публикувахте от Ognyan Minchev в Петък, 17 юли 2020 г.